Luftfuktare för element

En luftfuktare för element är ett bra sätt att ge sina växter en bättre och mer trivsam miljö under vinterhalvåret. Luftfuktare för element fungerar så att man fyller på med vanligt vatten och hänger sedan luftfuktaren över det varma elementet. Luftfuktaren tillför fukt i luften genom att vattnet avdunstar tack vare värmen. Växter mår bättre när de vistas i luft med hög luftfuktighet, när det blir kallare utomhus så blir luftfuktigheten automatiskt lägre inomhus och luften blir torrare. 

En luftfuktare för element är något som man kan använda för att ge sina växter bättre förutsättningar under vintern. Det viktigaste med dessa typer av luftfuktare är bara att komma ihåg att fylla på med vatten ofta då värmen från elementet gör att vattnet dunstar snabbt, och utan vatten fungerar så klart inte processen.

1ikon

BÄST I TEST

Lantelme Keramik Luftfuktare
5/5
luftfuktare for element

Luftfuktare utan el

En luftfuktare för element använder inte el utan drivs helt med hjälp av värmen som kommer från elementet. Tänk således på att denna inte påverkar elräkningen. Det har länge varit ett husmorsknep att placera en behållare med vatten vid elementen för att öka luftfuktigheten i rummet och skapa en bättre luft för växterna i rummet. Idag har det tagits fram luftfuktare som är enklare att placera på sitt vattenburna element. Det är viktigt att man inte använder en sådan luftfuktare på ett eldrivet element eftersom produkten kan ta skada av detta.

Stål luftfuktare
4.5/5
Klassisk
4/5

Luftfuktare i keramik

En luftfuktare i keramik är vad man kan kalla en snyggare variant av en luftfuktare som hängs på elementet. Luftfuktare gjorda i keramik har funnits länge och används för att skapa en bättre luftfuktighet vilket i sin tur leder till att växterna i hemmet mår bättre. Man fyller enkelt på keramik-behållarna med vatten som sedan dunstar av när man hänger dem på sitt element.

Med en luftfuktare i keramik kan man enkelt se när vattnet har dunstat bort eftersom de har en öppen design. Det går snabbt och enkelt att fylla på med nytt vatten för att bibehålla en bra luftfuktighet i hemmet. 

luftfuktare i keramik

 Skillnad på luftfuktare med och utan el

En luftfuktare utan el är skapad som en mer enkel design och den fungerar på det enkla sättet att man fyller på behållaren med vatten för att sedan hänga den på elementet. När vi pratar om luftfuktare med el så är detta alltså maskiner som ligger i en betydligt högre prisklass. Dessa luftfuktare med el skapar luftfuktighet med hjälp av ultrasoniska vibrationer eller med så kallade luftvattnare. Det är sannolikt att luftfuktare med el fungerar bättre för att öka luftfuktigheten än en luftfuktare utan el. Processen som utförs genom att hänga en luftfuktare över sitt vattenburna element är en långsammare process men samtidigt betydligt snällare mot plånboken.

Eldrivna Luftfuktare

Beurer LB88

Bra för stora rum
999 kr
  • Dual-Mist
  • Rum upp till 48 m²
  • Ställbar riktning och ångmängd

Philips HU4813

Bäst i test
1590 kr
  • Testvinnare Expressen/Leva-Bo
  • Stilren & kompakt
  • Tyst & energieffektiv
Bäst i test

Wilfa HUE-6B

Uppstickaren
1990 kr
  • Kall & varm ånga
  • Modern design
  • 5 års garanti